Sam crveni bedž na reveru bilo kog građanina označava odlučnost onog ko ga nosi da ne želi više da udiše nezdrav vazduh, i da podržava sve akcije koje doprinose dugotrajnoj borbi za potpuno čist vazduh u Smederevu koja je tek počela.

U našoj zajedničkoj borbi presudna je naša brojnost. Nošenjem bedža, praćenjem fejsbuk stranice #Crveni bedževi i deljenjem sadržaja na društvenim mrežama, svaki građanin postaje medij koji prenosi jasnu poruku: vazduh moramo pročistiti.

Kampanja Da Smederevo prodiše realizovana je u decembru 2019. i januaru 2020. godine.  Brojni Smederevci, različitih profila i zanimanja, doprineli su podizanju svesti o problemu aerozagađenja kroz video poruke, čime su podržali inicijativu, ali i pozivali sugrađane da na svoj način daju doprinos borbi za rešenje ovog izazova. Video na kome svako stavlja bedž sa jasnom porukom o tome šta taj bedž znači, najdirektnija je moguća poruka koju su brojni Smederevci uputili svojim komšijama, prijateljima, rodbini i ostalima putem svojih profila na društvenim mrežama. Jasna poruka ove onlajn kampanje Crvenih bedževa proširila je ponovo glas o građanskom udruživanju za rešavanje problema zagađenja.