08. 09. 2018.
Predstavnici udruženja Pro.Tok21 obnovili su inicijativu za uređenje parka koji bi bio na raspolaganju građanima.

Reč je o dvorištu Srednje stručne škole „Despot Đurađ“ Smederevo, koje je do ove školske godine bilo pod upravom Ekonomsko-trgovinske škole Smederevo.

Kako je odlukom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja došlo do premeštanja dveju srednjih škola u Smederevu, u udruženju smatraju da je pogodan trenutak da sa novom upravom škole (i dvorišta) pokušaju da uspostave saradnju i dugogodišnju inicijativu pomere napred.Tim povodom, krajem avgusta 2018-te godine upućen je zvaničan dopis direktoru SSŠ „Despot Đurađ“. U dopisu se navode svi ranije preduzeti

koraci, poziva se na dokumentaciju i izvode iz katastra u kojima se vidi da je širi potes oko Vučačkog potoka u vlasništvu škole, to jest, Ministarstva, iz čega proističe da je ključni činilac ovakve jedne akcije prvenstveno – škola. Udruženje ima za cilj da svoje resurse stavi na raspolaganje, i da u savezništvu sa ovom ustanovom povrati sjaj višedecenijskom simbolu ovog predgrađa, dvorištu „ekonomske“ (kako ga građani zovu), koje je u ovom veku pretrpelo značajnu devastaciju kojom se niko ne bavi.

Dopisom koji se poziva kako na savremene ekološke i urbanističke principe, tako i na zdrav razum i volju građana okolnih naselja, udruženje Pro.Tok21 otvara novu stranicu stare priče, i nastavlja potragu za drugačijim stazama do cilja.