05. 09. 2020.
Nakon tri nedelje aktivnog prikupljanja potpisa za čist vazduh u Smederevu, na mnogobrojnim štandovima, kao i kod volontera, prvog septembarskog vikenda podrška organizovanom potpisivanju Deklaracija za čist vazduh stiže i od smederevskih ugostitelja.

Najpoznatije smederevko šetalište, Ulica kralja Petra, sa mnogobrojnim kafićima sa obe strane, postaje mesto gde svi građani mogu učestvovati u ovoj akciji za rešenje problema aerozagađenja u našem gradu. Naime, u mnogobrojnim ugostiteljskim mestima svako će moći da potpiše Deklaraciju koja će se tamo nalaziti tokom deset dana, sve do kraja akcije Mesec za čist vazduh. 

Gde popiti kafu? Preporučujemo kafiće: Gajba, Fellas, Ćošak, Snatch, Gazza, Gracije, Tera Bar, Kombinat, AtW, Starinski, Bridge, Gambini, Black dogs! Duž Kralja Petra građani mogu upitati i svojim potpisom doprineti zajedničkoj borbi koju će, nakon zavrešene peticije, voditi dalje Crveni bedževi. 

Šta potpisujem na Deklaraciji?

Deklaracija za čist vazduh je papir na kom se svako ko ga potpiše izjašnjava da se zalaže za rešenje problema zagađenja,da ima pravo da bude informisan kad je zagađenje enormno, da ima pravo da bude zaštićen od svakog zagađenja, kao i da predlaže rešenja u učestvuje u njima. Na jedno mesto građani Smedereva žele da okupe što više onih koji smatraju da ovim problemom svi treba više da se bavimo. Na kraju akcije, Crveni bedževi će potpise i zahteve predati nadležnima, sa konkretnim predlogom prvih koraka ka rešenju i zahtevom da se na centralnom trgu postavi javni „Semafor zagađenja“, kako bi svi građani makar bili pravovremeno informisani i zaštitili sebe i svoju porodicu.