Projekti
Znanjem do posla

Znanjem do posla

Podeli:
469 ostalo dana

"Znanjem do posla" predstavlja izuzetno važan program koji objedinjuje napore vlade Švajcarske i Srbije kako bi se stvorili optimalni uslovi za brže zapošljavanje mladih.

Kroz osmogodišnje partnerstvo, ove dve vlade su zajedno osmislile strategiju koja će omogućiti mladim ljudima da lakše pronađu odgovarajuće poslove, dok istovremeno podržavaju razvoj kvalitetne radne snage koja će odgovoriti na potrebe domaćih poslodavaca.

Na lokalnom nivou, od aprila 2023. godine Organizacija Pro.Tok21 je ključni partner programa E2E na području grada Smedereva i Podunavskog okruga.  Njihov cilj je da kroz ovaj program pruže podršku mladim ljudima različitih profila u pronalaženju kvalitetnih zaposlenja koja će zadovoljiti njihove potrebe, dok će istovremeno osigurati njihovim partnerskim poslodavcima pristup visokokvalitetnom kadru voljnom za kontinuirano usavršavanje.

Pored ovoga, program je usmeren i ka pružanju usluga karijernog savetovanja i informacija i upotrebu različitih psiholoških alata kao što su Basic Check, Matching tool, WayFi, IdentyFi. Ovi alati su ključni za efikasno usklađivanje veština i interesovanja mladih ljudi sa potrebama tržišta rada. Detaljnije informacije o ovim alatima možete pronaći na našoj web stranici: www.znanjemdoposla.rs.

S druge strane, bitna komponenta ovog programa je povezivanje nezaposlenih mladih ljudi, bez prethodnog iskustva u određenoj struci, sa kompanijama koje imaju potrebu za radnom snagom. Fokus je na podršci mladima u sticanju radnog iskustva i razvoju karijere, dok istovremeno pomažemo kompanijama da pronađu motivisane i talentovane pojedince koji će doprineti njihovom poslovanju.

Ukratko, program "Znanjem do posla" predstavlja sveobuhvatnu inicijativu koja ne samo da olakšava proces zapošljavanja mladih, već i doprinosi razvoju održivog tržišta rada i ekonomskom prosperitetu regiona.
 

Ostali projekti

Message sent.