Vesti
Na putu ka održivoj budućnosti: Pro.Tok21 na konferenciji Nedeklarisani
June 04, 2024

Na putu ka održivoj budućnosti: Pro.Tok21 na konferenciji Nedeklarisani

Predstavnica naše organizacije nedavno je prisustvovala konferenciji koja je nosila naziv „NEDEKLARISANI: put ka političkoj, ekonomskoj i održivoj budućnosti za Zapadni Balkan“.

Ovu konferenciju održanu u Skoplju (Severna Makedonija) od 27. do 29. maja 2024, svečano je otvorila predsednica Republike Severne Makedonije, Gordana Siljanovska-Davkova.

Centar za istraživanje i kreiranje politika (CRPM) organizovao je ovaj skup povodom proslave 20 godina svog postojanja. Na skupu su se okupili istaknuti akteri iz regiona Zapadnog Balkana i šire, a tema je bila aktuelna geopolitička situacija, integracija u EU, ekonomski rast, održivost u kontekstu klimatskih promena i bezbednosni aspekti razvoja regiona. Na nizu panela i radionica učesnici su bili podstaknuti da se uključe u diskusiju, čiji je jedan od ciljeva bio unapređenje saradnje među organizacijama civilnog društva i institucija na Zapadnom Balkanu, kako bi se što bolje odgovorilo na izazove na Zapadnom Balkanu, sada i u bliskoj budućnosti.

Naše prisustvo na ovoj konferenciji ističe našu posvećenost promovisanju održivog razvoja i ekonomske integracije na Zapadnom Balkanu. Konferencija je pružila mogućnost za razmenu ideja i strategija koje će pomoći u oblikovanju prosperitetne i stabilne budućnosti ovog regiona.

Message sent.