Vesti
Društveni centar GRAD uskoro se otvara u Smederevu
December 06, 2021

Društveni centar GRAD uskoro se otvara u Smederevu

Nekoliko meseci unazad građani Smedereva mogli su primetiti sa šetališta pored Dunava, tik uz čuveni Silos, da se adaptira do skoro neprimetna prizemna zgrada. Sva nagađanja oko buduće namene ovog prostora mogu prestati, jer se radovi privode kraju, a udruženje Pro.Tok21 sugrađanima predočava da se uskoro otvara prostor za sve nas.

Naime, u okviru programa Tvoje mesto u Srbiji, koji realizuju NKD I CRTA, a uz podršku USAID-a, Pro.Tok21 je pre nekoliko meseci dobio institucionalnu podršku, koju su želeli da iskoriste na ovaj način.

Novi društveni centar treba da zadovolji potrebe proaktivnih i budnih građana da sprovode svoje ideje, u dogovoru i zajednici sa drugima. Redovnim programima i programima podrške građanskom aktivizmu, ovaj prostor pretenduje da postane novi rasadnik ideja, oslonac pojedincima, grupama i organizacijama, i stožer društvene promene u Smederevu.

Gradski razvojni dom – ili skraćeno GRAD – u narednim mesecima otvoriće širom svoja vrata svim Smederevkama i Smederevcima koji žele da ponovo izgrade narušeno građansko delovanje i aktivno uključivanje u život grada, na nekomercijalan i autentičan način. Konferencijski prostor unutar GRAD-a omogućiće realizaciju različitih tribina, panela, diskusija, kao i radionica i programa različitih vrsta. Ko-vorking prostor, sa druge strane, omogućiće smederevskim frilenserima bez kancelarije da iznajme radni sto, i koriste sve kancelarijske benefite koje će GRAD imati u ponudi. 

Ko će sve biti deo Skupštine stanara, kako će izgledati GRAD i koje će nam nove ideje dati za sopstveno delovanje - saznaćemo ovog meseca, kad bude otvorio svoja vrata svim Smederevkama i Smederevcima.
 

Message sent.