Vesti
Omladinski klub kreće u akciju!
June 28, 2024

Omladinski klub kreće u akciju!

Tim aktivističkog centar GRAD, već prepoznat po svojoj ulozi u podršci lokalnim inicijativama i pokretanju društvenih promena, formirao je Omladinski klub, namenjen mladima koji žele da se uključe u rešavanje društvenih problema i promovisanju pozitivnih promena u zajednici.

Nakon nekoliko meseci pripreme i više desetina intervjua - odabran je tim od petnaestoro mladih koji su najbolje predstavili svoje ideje za bolju zajednicu. Ova nova ekipa s timom GRAD-a na čelu radiće na temama kao što su očuvanje životne sredine, ljudska prava, obrazovanje i druge teme koje su važne za sve građane. Omladinski klub pružiće mladima prostor za diskusije, edukaciju, ali i konkretne akcije na terenu.

Prvi koraci kluba uključuju organizaciju radionica o aktivizmu, edukativne kampove, kao i planiranje ekoloških akcija u zajednici. Takođe, planira se saradnja sa drugim lokalnim organizacijama kako bi mladi proširili svoja znanja o radu građanskog sektora.

Omladinski klub teži da postane centar za razvoj mladih pokretača društvenih promena u Smederevu, čineći korak ka aktivnijem i inkluzivnijem društvu koje teži ka boljoj budućnosti za sve svoje građane.

Imaš li i ti ideju da menjaš zajedno s nama? Želiš da podeliš svoje veštine? Javi nam se!

Message sent.