Vesti
Početak saradnje s udruženjem MNRO iz Smedereva
June 20, 2024

Početak saradnje s udruženjem MNRO iz Smedereva

Aktivistički centar GRAD sarađuje s brojnim udruženjima u Smederevu i celom regionu Braničevo-Podunavlje i otvara svoja vrata za različite vrste događaja koji uključuju građane i na kojima se rađaju nove ideje za umrežavanje i saradnju.

Udruženje MNRO iz Smedereva je u aktivističkom centru GRAD u utorak, 18. juna, održalo psihološku radionicu uz pomoć dva psihologa.

Ovo udruženje postoji više od 20 godina i svakodnevno radi na tome da olakša svakodnevne aktivnosti svojim korisnicima i njihovim roditeljima. Život osoba s ovakvim zdravstvenim problemima i celih porodica može da bude veoma izazovan, pa njima ovo udruženje predstavlja mesto od ključne važnosti za razmenu iskustava, druženje i kreativne aktivnosti. Svoje radionice na različite teme organizuju svakog radnog dana od 17 do 19 časova i na njima su svi dobrodošli.

Međutim, članovi udruženja ističu da se suočavaju s ozbiljnim problemom nedostatka adekvatnih prostorija za redovne aktivnosti. Nedostatak prostora ograničava njihove mogućnosti za organizovanje edukativnih programa i grupnih terapija, što je ključno za podršku članovima i širenje svesti o zdravlju, mentalnoj higijeni, toleranciji. Veći i bolje opremljen prostor omogućio bi da ovo udruženje lakše ugosti i druga udruženja i poveća svoju vidljivost u zajednici.

Psihološka radionica, na kojoj su učestvovali i članovi tima aktivističkog centra GRAD, bila je odlična prilika da se svi međusobno bolje upoznaju, dobiju korisne savete i da se jave nove ideje za produbljivanje saradnje u narednom periodu.

U aktivističkom centru GRAD dobrodošla su sva formalna i neformalna udruženja građana iz Smedereva koja imaju ideje i načine da naš grad bude bolje mesto za život svih građana.

Ako imate ideju za neku radionicu (ili drugačiji tip događaja), možete pisati na: [email protected] ili pozvati na 0694067771.

Message sent.