Vesti
Saradnja na terenu: Aktivizam u Srbiji sve snažniji
May 10, 2024

Saradnja na terenu: Aktivizam u Srbiji sve snažniji

U Aktivističkom centru GRAD, okupili smo se sa našim saradnicima na terenu iz različitih gradova širom Srbije, što predstavlja korak napred ka proširenju naše mreže aktivizma. Ova inspirativna okupljanja su ključna za razmenu ideja, strategija i jačanje naše zajedničke borbe za pozitivne promene.

Naši saradnici iz Velike Plane, Smederevske Palanke, Požarevca, Petrovca na Mlavi i Velikog Gradišta donose sa sobom dragocena iskustva i perspektive koje obogaćuju naš rad. Tokom diskusija, poseban fokus je stavljen na aktivizam u Braničevskom i Podunavskom okrugu, gde smo zajedno identifikovali ključne izazove i mogućnosti za zajedničko delovanje.

Ovi saradnici, sa kojima smo uspostavili dugoročnu saradnju, imaju ključnu ulogu u našim budućim aktivnostima. Njihova podrška će nam biti od neprocenjive važnosti u mapiranju kako formalnih, tako i neformalnih udruženja građana u ovim regionima. Cilj nam je da pružimo finansijsku i mentorsku podršku ovim udruženjima kako bismo zajedno izgradili jače lokalne zajednice i ostvarili pozitivne promene koje su toliko potrebne.

Ovaj susret predstavlja samo početak našeg zajedničkog puta ka izgradnji održivog i inkluzivnog aktivističkog pokreta u Srbiji. Nastavićemo da radimo zajedno sa našim partnerima na terenu, inspirisani zajedničkom vizijom bolje budućnosti za sve građane naše zemlje.

Message sent.